Достапни линкови

Расмусен - Целосно се повлекуваме од Ирак


Американски војници во Ирак.
НАТО соопштува дека ќе ја заврши мисијата за тренинг на полицијата и армијата во Ирак до крајот на годинава. Генералниот секретар на Алијансата, Андерс Фог Расмусен соопшти дека се покажа оти продолжувањето на програмата не е можно и покрај преговорите што се водеа во изминативе неколку недели. Тој вели дека од 2004 година досега, НАТО обучил повеќе по 5.000 ирачки војници, околу 10 илјади полицајци и озбезбедил помош од околу 115 милиони евра.
XS
SM
MD
LG