Достапни линкови

Иран открил големо наоѓалиште за природен гас во Каспиското Езеро


Иранскиот министер за нафта Ростам Касеми.
Иранскиот министер за нафта Ростам Касеми изјави дека неговата земја открила големо наоѓалиште за природен гас во Каспиското Езеро. Тој вели дека наоѓалиштето е на иранска територија на длабочина од 700 метри. Иран, по Русија, ги има вторите најголеми резерви на природен гас во светот.
XS
SM
MD
LG