Достапни линкови

Раст на берзите во САД по договорот за еврозоната


Belgium -- A machine counts and sorts out euro notes at the Belgian Central Bank in Brussels, 08Dec2011
Американските берзи ја завршија неделата со солидни добивки поради оптимизмот меѓу инвеститорите дека конечно бил постигнат напредок за решавање на должничката криза во еврозоната. Сите членки на Европската унија, освен Британија, вчера ја декларираа нивната добра волја да прифатат нова фискална компактност, односно построги правила во трошењето на буџетските пари. Овој потег е со цел да се спречи колапсот на еврото и да се врати довербата во европските економии кои се погодени од големи долгови.
XS
SM
MD
LG