Достапни линкови

Пад на кредитниот рејтинг на главните француски банки


Мудис денеска го намали кредитниот рејтинг на водечките француски банки поради должничката криза во евро-зоната. БНП, Сосиете Женерал и Кредит Агрикол поради влошената ликвидност и услови за финансирање, како нестабилното опкружување добија за едно ниво помал рејтинг.
XS
SM
MD
LG