Достапни линкови

Брет - Соработката меѓу полицијата и општините е клучна


Шефот на мисијата на ОБСЕ во Македонија, амбасадорот Ралф Брет.
Соработката меѓу полицијата и општините е клучна за ефикасно функционирање на механизмите за полициско работење во заедницата и за подобрување на целокупната безбедност и благосостојба на граѓаните во земјава. Ова денеска го истакна шефот на мисијата на ОБСЕ во земјава, амбасадорот Ралф Брет. ОБСЕ ги презентираше конечните резултати од истражувањето за перцепцијата на градоначалниците во врска со работата на полицијата, спроведено во соработка со Министерството за внатрешни работи и со ЗЕЛС.
XS
SM
MD
LG