Достапни линкови

Британија евентуално ќе блокира нов договор на ЕУ


Дејви Камерун - Премиер на Велика Британија
Британскиот Премиер Дејвид Камерун се закани со вето врз можен нов договор на ЕУ со цел еврото да биде спасено од колапс. Камерун во текст за Тајмс изјави дека нема да подржи било каков договор кој ќе биде спротивен на интересите на Британија.
Франција и Германија имено бараат промени во договорот со цел да се засили финансиската дисциплина во Еврозоната за што се очекува да се расправа на самитот на Унијата во петок во Брисел.
Британија не го користи еврото како валута и не е дел од Еврозоната.
XS
SM
MD
LG