Достапни линкови

Бан Ки Мун ја поздрави спогодбата меѓу Србија и Косово


Бан Ки Мун
Генералниот секретар на ОН Бан Ки Мун ја поздрави спогодбата за заедничко управување на граничните премини што ја постигнаа Србија и Косово и изрази надеж дека тоа ќе го отвори патот кон целосно нормализирање на ситуацијата.
Како што изјави портпаролот Мартин Несирки, Мун ги повикува двете страни да ги почитуваат спогодбите постигнати во рамките на дијалогот и активно да го поддржуваат намалувањето на тензиите на теренот.
XS
SM
MD
LG