Достапни линкови

Кризата во Јужна Осетија се продлабочува


Кризата во Јужна Осетија се продлабочува по поништувањето на претседателските избори. Денеска експлодирала граната во домот на регионалниот обвинител, но никој не бил повреден. Сеуште актуелниот претседател Едуард Кокоити оцени дека тоа била добро планирана провокација.

Инаку денеска Врховниот суд ја потврди одлуката за поништување на резултатите од претседателските избори, според кои победи опозиционата кандидатка Ала Џиоева, која пак, не ја прифаќа одлуката на судот и најави дека ќе формира паралелна администрација во Јужна Осетија.
XS
SM
MD
LG