Достапни линкови

ММФ одобри шестта транша од кредитот за Грција


Меѓународниот монетарен фонд ja одобри исплата на 2,2 милијарди евра за Грција. Тоа е шесттата транша од кредитот за Грција, со вкупна вредност од 30 милијарди евра, што беше одобрен во мај 2010 година. Со одобрената транша досега на Грција од ММФ и се префрлени вкупно 20,3 милијарди евра.
XS
SM
MD
LG