Достапни линкови

Кина загрижена поради растечките социјални немири


Чоу Јангканг
Кинеските власти изразија загриженост за зголемените социјални немири поврзани со економското забавување на растот.
Според членот на Политбирот Чоу Јангканг, земјата е слабо подготвена да се справи со социјални немири и на владата и требала нови методи за соочување со негативните ефекти на пазарната економија. Штрајковите се зголемија во Кина откако фабриките ја намалија активноста поради поскапата работна сила и намалената побарувачка од Запад.
XS
SM
MD
LG