Достапни линкови

Недела на борба против трговија со луѓе


Macedonia - Minister of Interior Affairs Gordana Jankulovska, Skopje, 3Sep2010
Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска на почетокот на одбележувањето на Неделата на борба против трговија со луѓе информира дека годинава во Македонија биле регистрирани 11 жртви на трговија со луѓе, од кои шест се малолетни, а две странски државјанки. Кривично биле пријавени 36 лица за трудова и сексуална експлоатација од кои 11 веќе биле осудени на казна затвор. Неделата на борба против трговија со луѓе почна денеска и ќе трае до 10 овој месец.
XS
SM
MD
LG