Достапни линкови

Камбовски нов претседател на МАНУ


Зградата на МАНУ
Академик Владо Камбовски вечерва е избран за претседател на Македонската академија на науките и уметностите. За него гласале 26 члена од 41 колку што има членови редовниот состав на Академијата.
Камбовски ќе го замени Георги Старделов, чиј мандат истекува на крајот од годинава и функцијата ќе ја извршува во следните четири години.

По изборот, Камбовски вети поголема транспарентност на институцијата и нов курс по кој ќе се движи МАНУ за, како што рече, да може да одговори на предизвиците на новото време. Академик Камбовски беше единствен кандидат за оваа позиција.
XS
SM
MD
LG