Достапни линкови

НАТО ја препушти контролата врз уште една провинција на Авганистанците


Армијата на Авганистан.
НАТО им го предаде на авганистанските сили одржувањето на безбедноста во мала провинција северно од Кабул со што почна втората фаза од транзицијата на безбедносната контрола, која од НАТО треба да премине во рацете на Авганистанците. Само две од деветте области во провинцијата, каде што се смета дека има најголема активност на бунтовниците, остануваат под контрола на НАТО.

Според планот за повлекување, до 2014 година странските сили треба да им ја предадат контролата врз целата земја на авганистанските власти.
XS
SM
MD
LG