Достапни линкови

Седница за избор на нов претседател на МАНУ


Зградата на МАНУ
Новиот претседател на Македонската академија на науките и уметностите не беше избран на вчерашната седница, поради прекин на струја. Седницата треба да продолжи денеска доцна попладне.
Академикот Владо Камбовски пред почетокот на седницата изјави дека изборот ќе тече демократски и без надворешни притисоци како што и доликува на институцијата. Новиот претседател на МАНУ ќе го замени Геогри Старделов, чиј мандат истекува на крајот од годинава.
XS
SM
MD
LG