Достапни линкови

Светски ден за борба против Сидата


Денеска е светскиот ден против Сидата кој има за цел да ја подигне свеста и мерките во борбата со болеста. ОН и светските здравствени организации соопштија дека во источно европските и централно азиските земји има драматичен раст на ХИВ за 250 насто од 2001 до 2010 година.
Според извештајот 90 насто од инфекциите се забележани во Русија и Украина, а најчесто болеста се добива при инјектирањето на дрога.
XS
SM
MD
LG