Достапни линкови

Груевски на бизнис форум во Сингапур


Владината делегација предводена од премиерот Никола Груевски денеска во Сингапур учествуваше на форум на кој пред претставници од околу 50 сингапурски компании од различни области беа презентирани инвестициските можности и поволности што ги нуди Македонија. На форумот свои презентации имаа и вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, министерот за привлекување странски инвестиции Бил Павлески, директорот на Агенцијата за странски инвестиции и поттикнување на извозот Висар Фида и директорот на Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони Виктор Мизо. Попладнето владината делегација заминува за Токио.
XS
SM
MD
LG