Достапни линкови

Рецесијата во еврозоната му се заканува на светот


Логото на Организацијата за економска соработка и развој.
Организацијата за економска соработка и развој соопшти дека еврозоната е во блага рецесија која сега и се заканува на глобалната економија. Во денеска објавениот извештај, Организацијата наведува дека должничката криза во евозоната е „клучен ризик за светската економија во моментов“. Организацијата за економска соработка и развој ги претставува најразвиените економии во светот, вклучувајќи ги оние од еврозоната, САД и Јапонија.
XS
SM
MD
LG