Достапни линкови

Кина сака да инвестира во инфраструктурата на Запад


Преседавачот на кинескиот фонд изјави дека сака да инвестира во инфраструктурата во САД и Европа со цел да се потикне глобалниот економски растеж.
Лу Џивеи во коментар за Фајненшенл Тајмс наведува дека кинеската инвестиоциона корпорација сака да започне со директни инвестиции во Велика Британија.
Кинескиот Фонд располага со 410 билиони долари.
XS
SM
MD
LG