Достапни линкови

Централната банка на Авганистан, конечно доби гувернер


Авганистанските пратеници денеска одобрија нов гувернер на Централната банка во земјата. Банкарот Нурулах Дилавари, кој е образуван во САД, и претходно бил на местото гевернер на Централната банка и тоа во периодот од 2004 до 2007 година. Далавари доаѓа на местот на Абдул Кадир Фитрат, кој во јуни го напушти Авганистан, под изговор дека животот му е во опасност
Владата на Авганистан ги отфрли тврдењата на Фитрат. Според нив тој најверојатно бега,за да не се соочи со истрага за вмешаноста во колапсот на Кабулската банка.
XS
SM
MD
LG