Достапни линкови

Ирак е резервиран во врска со санкциите против Сирија


Хошијар Зебари
Ирачкиот министер за надворешни работи Хошијар Зебари изјави дека не невозможно да бидат воведени економски санкции против Сирија бидејки трговските врски на Ирак со таа земја се одвиваат претежно со ирачките бегалци во Сирија. Затоа, како што изјави Зебраи денеска, Ирак е резервиран во врска предложениот пакет санкции против Сирија од страна на Арапската Лига. За санкциите против Сирија денеска во Каиро расправаат министрите за економија на Арапската Лига, а утре ќе се состанат и министрите за надворешни работи.
XS
SM
MD
LG