Достапни линкови

Судир на германската полиција со анти-нуклеарни демонстранти


Германската полиција се судри со анти-нуклеарните демонстранти во Метцинген, во близина на местото каде што за време на викендов треба да пристигне високо-радиоактивен отпад. Кон депото патува воз со 150 тони нуклеарен отпад од Франција, кој е последен од 12-те досегашни композиции со сличен товар од Франција кон Германија.
XS
SM
MD
LG