Достапни линкови

Тирана - Меморандум за управување со басенот на реката Дрим


Сруга - Црн Дрим
Контролата и координацијата на водите и биодиверзитетот во Дримскиот слив се дел од обврските опфатени во Меморандумот за заедничко управување со басенот на реката Дрим меѓу Македонија, Албанија, Косово, Црна Гора и Грција.
Меморанудмот денеска во Тирана го потпишаа министри и преставници на овие држави а тој е резултат на неколкугодишната соработка на петте држави околу Дримскиот слив што ги опфаќа Охридското, Преспанското и Скадарското езеро и сливот на реката Дрим.
XS
SM
MD
LG