Достапни линкови

Грција - без пари нема работа


Greece -- A Greek one Euro coin is squeezed by the teeth of a pair of grips in this photo illustration taken in Athens,16Nov2011
Музеите и археолошките споменици во цела Грција меѓу кои и Акропол, ќе бидат затворени викендот бидејќи вработените не сакаат да работат бесплатно.
Синдикатот соопшти дека тие се принудени да работат само пет дена во неделата оти Министерството за култура не е во состојба да исплаќа за работа во викендите.
Таква ситуација ќе има се додека не се постигне договор со Министерството, се вели во соопштението на Синдикатот.
Под притисок на ММФ и ЕУ државата беше принудена да воведе економски мерки за штедење меѓу кои и намалување на платите во државниот сектор
XS
SM
MD
LG