Достапни линкови

Русија ја намали цената на гас за Белорусија


Рускиот премиер Владимир Путин изјави дека Москва двојно ја намали цената за гас која Минск треба да ја плати за и таа е помалку од половиина од онаа која ја плаќаат други европски држави.
Говорејќи посета на Белорусија и средбата со Претседател Алекасандр Лукашенко, Путин рече дека тоа ќе и и заштеди на Белорусија најмалку 2 милијарди долари.
Во исто време, руската државна компанија за гас ги купи преостанатите акции во белорускиот гасоводен систем.
XS
SM
MD
LG