Достапни линкови

Сирија се соочува со краен рок да дозволи монитори


Сирија се соочува со краен рок да дозволи монитори или ќе има проблем со воведување санкции од Арапската лига, поради насилствата врз демонстрантите. Арапската лига соопшти дека доколку Дамаск одбие да ги прими мониторите, кои треба да помогнат во планот за ставање крај на осумесечните крвопролевања, тогаш наредниот ден ќе се дискутира околу можните санкции кои вклучуваат и забрана за троговија со Сирија. Во немирите загинаа 3 500 лица.
XS
SM
MD
LG