Достапни линкови

Јан Кубис ќе биде прв човек на мисијата на ОН во Авганистан


Обединетите нации назначија поранешен министер за надворешни работи од Словачка како шеф на мисијата на организацијата во Авганистан. Јан Кубис ќе стапи на чело со мисијата од 1 јануари, во услови кога Соединетите американски држави и други земји ќе почнат со повлекување на своите трупи од земјата, каде движењето на талибанските милитанти не покажува знаци на слабеење.
XS
SM
MD
LG