Достапни линкови

„Ден на дрвото“ по осми пат


Премиерот Никола Груевски сади дрво во Скопје.
Денеска ќе се одржи осмата по ред масовна акција „Ден на дрвото - засади ја својата иднина“ под слоганот „Садиме денес - пишуваме и праќаме писмо на мирот!“. Водечкот настан на кампањата е „Писмото на љубовта, почитта и пријателството - засади мир, пријателство и љубов“.
Денешниот ден е прогласен за неработен.
На акцијата поддржана од Владата, граѓаните во знак на согласност со Писмото ќе можат да се потпишат во тетратки кои по одржувањето на акцијата ќе бидат испратени до Обединетите нации и до Европската комисија.
XS
SM
MD
LG