Достапни линкови

Преторија ке се преименува во Тсхване


Градоначалникот на главниот град на Јужна Африка – Преторија изјави дека наскоро тој ќе биде премиенуван во Тсхване.
Сегашното име е по белиот африканец Андиес Преториус кој во 1838 ја победи 10 илјадната Зулу армија.
По ова ке следи и промена на улиците на градот согласно имиња од апархејдот. На промената се противи белата популација.
XS
SM
MD
LG