Достапни линкови

Премиерот Груевски ќе бара инвеститори во Австрија и во Германија


Премиерот Никола Груевски се обраќа на прославата на 20-годишнината на УМС на ВМРО-ДПМНЕ.
Владина делегација предвоена од премиерот Никола Груевски од утре до четврток ќе ги претставува можностите за инвестирање во Македонија во три европски градови. Условите за инвестирање ќе бидат презентирани пред бизнис заедниците во Виена, Австрија и Минхен и Дизелдорф во Германија. Ќе бидат претставени активностите што ги презема Владата за подобрување на бизнис климата, поволностите што ги нудат технолошко-индустриските зони, како и активностите за промоција на Македонија како добра дестинација за инвестирање.
XS
SM
MD
LG