Достапни линкови

Кина - Сигурно ќе има долгорочна глобална рецесија


Кинескиот вицепремиер Ванг Кишан.
Кинескиот вицепремиер Ванг Кишан изјави дека сигурно ќе се случи долгорочна глобална рецесија и оти Кина мора да се фокусира на домашните проблеми. Ова е најпесимистичката прогноза за светската економија што дошла од висок кинески функционер. Ванг, кој е задолжен за финансискиот сектор, изјави дека банките мора да бидат пофлексибилни во кредитирањето на земјоделието и малите фирми.
XS
SM
MD
LG