Достапни линкови

Во Авганистан продолжува состанокот на Лоја Џирга


Во Авганистан веќе петти ден трае состанокот на Лоја Џирга, односно советот на старешни на кој, меѓу другото, се дискутира и за иднината на американското воено присуство во таа земја. Разговорите се фокусирани врз начините за намалување на насилството и врз тоа дали да се поддржи американското присуство во Авганистан по 2014 година за кога е предвидено повлекувањето на меѓународните сили.
XS
SM
MD
LG