Достапни линкови

Кацин: Македонија пропушта поради сопствените грешки


Јелко Кацин

,,Се што успеа Хрватска, Македонија пропушти, пред се поради своите грешки. Примерите за овие две земји покажуваат колку е можно да се постигне се или ништо, во зависност од тоа дали постои политичка волја или не,,. Ова, меѓу другото, го порача потпретседателот на делегацијата на Европскиот парламент за Југоисточна Европа Јелко Кацин по повод последното гласање во Одборот за надворешна политика за прием на Хрватска во Европската унија. Потенцирајќи ги достигнувањата на Хрватска, Кацин очекува нејзиниот пример наскоро да го следи и Црна Гора и во декември во најкраток можен рок да ги отвори преговорите за членство, како и Србија која би можела да добие кандидатски статус.
XS
SM
MD
LG