Достапни линкови

Дваесет години од Уставот на независна Македонија


Дваесет години од донесувањето на првиот Устав на независна, суверена и самостојна Република Македонија ќе бидат одбележани со седница што ќе се одржи денеска во Собранието и на која ќе се обрати претседателот на законодавниот дом Трајко Вељаноски. Уставот на РМ како највисок правен акт во земјата беше донесен на 17 ноември 1991 година со 93 гласа и досега има претрпено некoлку амандмански промени.
XS
SM
MD
LG