Достапни линкови

Бугарија со заработка од 2,25 милијарди евра од членството во ЕУ


Бугарија заработила 2,25 милијарди евра откако е членка на Европската унија од 2007 година, според извештајот на министерството за финансии. Бугарија досега добила 3,85 милијарди евра од разни фондови на Унијата, од кои дел се од европскиот фонд за развој на земјоделството, а остатокот од претпристапни фондови.
Министерството очекува Бугарија оваа година да добие осд ЕУ 1,07 милијарди евра, а во буџетот за наредната година се предвидени 1,91 милијарда евра.
XS
SM
MD
LG