Достапни линкови

Во Европа детектирана радиоактивност


Меѓународната агенција за атомска енергија денеска соопшти дека ниски нивоа на радиоактивни изотопи биле детектирани во неколку европски земји во текот на изминатите неколку денови. Агенцијата прецизира дека не и бил познат изворот на радиоактивноста која не била штетна по здравјето на луѓето. Во меѓувреме, чешките власти соопштија дека детектирале радиоактивни изотопи на неколку контролна места во Чешка и оти тие потекнувале надвор од земјата.
XS
SM
MD
LG