Достапни линкови

Интегрирано управување со границата, прифатливо


Едита Тахири
Шефот на делегацијата на Приштина во разговорите со Белград Едита Тахири изјави дека за Косово е прифатлив предлогот на европскиот посредник Роберт Купер за интегрирано управување со границата. Таа во интервју за весникот ,,Епока е ре,, изјави дека таков модел се остварувал меѓу Албанија и Македонија и оти исто таков се подготвува меѓу Албанија и Црна Гора. Тахири додава дека не гледа причина тоа да не биде прифатено и од Белград.
XS
SM
MD
LG