Достапни линкови

Пад на кинескиот извоз поради слабата побарувачка од САД и ЕУ


China -- Yuan banknotes
Кинескиот извоз во Октомври во однос на Септември се намали од 17,1 на 15,9 насто поради слабата побарувачка од САД и ЕУ, но трговскиот суфицит со Америка се прошири.
Суфицитот во глобалната трговија на Кина во Октомври во однос на истиот месец минатата година се намали од 27 милијарди на 17 милијарди долари.
Но суфицитот со Соединетите Држави и покрај слабата американска побарувачка се зголеми за 11,1 процент.
Кинескиот суфицит во однос на 27 те членки на ЕУ пак падна за 10,3 насто.
XS
SM
MD
LG