Достапни линкови

Легард: Азија не е имуна на проблеми како во евро-зоната


Кристин Легард - Пекинг 09.11.11
Шефот на Меѓународниот Монетарен Фонд, Кристин Легард изјави денеска дека светот влегува во опасна фаза на финансиска нестабилност и побара од азијските економии да бидат подготвени. На меѓународниот финансиски форум во Пекинг, Легард оцени дека Азија не е имуна на проблемите со кои мементално се соочуваат земјите од евро-зоната. Нејзините разговори со кинеските претставници ќе бидат фокусирани на можното учество на Кина во Европскиот Фонд за Финансиска Стабилност.
XS
SM
MD
LG