Достапни линкови

Русите ја одбележуваат легендарната парада од 1941


Руски војници во униформи на Црвената Армија денеска парадираа на московскиот Црвен Плоштад во чест на легендарната парада пред 70 години кога советските војници маршираа низ плоштадот одејќи директно на фронт за да се борат против германските нацистички трупи. Руското раководство на Советската победа во Втората Светска Војна гледа како на една од најголемите продибивки во националната историја на земјата.
XS
SM
MD
LG