Достапни линкови

Поплавите и кон центарот на Банкок


Центарот на главниот град на Тајланд, Банкок е се позагрозен од поплавите, па градските власти денеска соопштија дека изградиле бариери со цел да се спречат поголеми последици во делови од градот. Меѓутоа, водата и натаму надоаѓа и веќе е на помалку од 10 километри од центарот на Банкок. Владата веќе ги повика жителите на 8 од 50-те дистрикти на Банкок, да се евакуираат.
XS
SM
MD
LG