Достапни линкови

„Руски марш“ на националистите во Москва


Moscow, 04Nov2011
Неколку илјади националисти маршираат во Москва и во други руски градови по повод Националниот ден на Единство.
Тие бараат од етничките руси да, како што велат, си ја повратат Русија.Целта на овој „Руски Марш“ е да се укажело на незадоволството од муслиманските мигранти од Кавказот.
Истовремено се најавени и јавни настани за Националниот ден, кој во 2005, го замени комунистичкиот 7 Ноември денот на бољшевичката револуција во Русија.
XS
SM
MD
LG