Достапни линкови

Националистички маршеви во Русија на денот на Единството


Руски ултра националисти на Денот на Единството во Москва во 2009
Илјадници националисти се очекува да маршираат во Москва и други руски градови по повод Националниот ден на Единство.

Годинава, според организаторите, се очекуваат масовни маршови поради незадоволството од муслиманските мигранти од Кавказот и парите кои владата ги испраќа во тој регион.

Истовремено се најавени и про-владини демонстрации и јавни настани за Националниот ден кој во 2005 го замени комунистичкиот 7 Ноември денот на бољшевичката револуција во Русија.
XS
SM
MD
LG