Достапни линкови

Во Белград се одржува самит на ЦЕИ


Во Белград ќе се одржи годишниот самит на Централноевропската иницијатива (ЦЕИ), а на дневен ред ќе бидат европските интеграции и подобрувањето на соработката и конкурентноста на членките на ЦЕИ.Самитот е под име „Ново размислување за конкретната економија“,Предвидено е да учествуваат и претставници од Европската банка за обнова и развој, Светската банка, Јадранско-јонската иницијатива, Органзиацијата за црноморска економска соработка и Советот за регионална соработка.ЦЕИ е една од неколкуте регионални инцијативи со кои Србија претседава годинава.
XS
SM
MD
LG