Достапни линкови

Втор ден од средбата на Групата 20 најразвиени земји


Во Кан продолжува средбата на врвот на лидерите на Групата 20 наразвиени земји и држави со забрзан економски развој (Г-20). Разговорите треба да бидат фокусирани околу предлогот за крирање нова краткорочна кредитна линија со која ќе им се помогне на земјите кои се соочуваат со економски последици.На самитот главна тема ќе бидат и реформите на глобалниотмонетарен систем и европската должничка криза, од која осбено е погодена Грција.
XS
SM
MD
LG