Достапни линкови

Хаг: Продолжува судењето по тужбата на Србија против Хрватска


Србија треба да поднесе пред Меѓународниот суд на правдата дополнителни аргументи против Хрватска во спорот во кој двете држави една против друга поднесоа тужби за геноцид за време на судирот во Хрватска 1991- 95.Хрватска тужба против тогашната СР Југославија поднесе пред највисокиот суд на ОН во јули 1999, а Србија контра тужба му достави на судот во јануари минатата година.
XS
SM
MD
LG