Достапни линкови

Куба дозволи трговија со недвижнини


Куба.
Куба објави дека ќе дозволи купување и продажба на недвижности за прв пат по раните денови на комунистичката револуција на островот. Весникот на Комунистичката партија „Гранма“ и Службениот весник објавија дека законот се однесува само на Кубанците и на постојаните жители на Куба. Законот ќе стапи на сила на 10 ноември. Во октомври во Куба беше дозволено купување и продавање на автомобили, но поради ограничувањата тоа се уште е невозможно за многумина Кубанци.
XS
SM
MD
LG