Достапни линкови

Контаминираната вода со цијанид во Сибир ќе влезе за 10 дена


Kazakhstan - Bridge across the Irtysh River.
Русија очекува дека водата контаминирана со цијанид од Казахстан преку реката Иртуш ќе влезе на руска територија во сибирски Омск на 12 или 13 Ноември.
Руското министерство за итност се готви за да се справи со ситуацијата, а критики се упатени до Казахстан затоа што инцидентот во Секировск го пријави со неколку дневно задоцнување.
XS
SM
MD
LG