Достапни линкови

Русија има отворен пат за членство во СТО


Постигнат е договор Грузија да и го отвора патот на Русија за членство во Светската трговска Организација, соопшти Максим Медведков, руски преговарач со Организицијата. Тој вели дека договорот уследил по предлогот на Швајцарија за решавање на отворените трговските прашања кои произлегоа од краткиот конфликт меѓу Русија и Грузија во 2008 година.

Русија прифатила, трета страна да ги прави царинските проверки меѓу Русија и отцепените региони од Грузија , Абхазија и Јужна Осетија.Овој
предлог на Швајцарија, Грузија го прифати минатата недела.
XS
SM
MD
LG