Достапни линкови

Седница на парламентарниот комитет Македонија и ЕУ


Скопје
Мешовитиот парламентарен комитет меѓу Македонија и Европска унија утре и задутре во Скјопје ќе го одржи 9-от состанок. На состанокот ќе бидат разгледани повеќе прашања, меѓу нив и за реформите на јавната администрација, судството, борбата против корупцијата и организираниот криминал и актуелната состојба со визната либерализација, слободата на изразување и медиумите, економската состојба, како и за искористувањето на средствата од европските фондови. На крајот на овој состанок се очекува да бидат разгледани и усвоени завршни препораки.
XS
SM
MD
LG