Достапни линкови

Бузек на турнеја по Балканот


Претседателот на Европскиот парламент Јержи Бузек
Претседателот на Европскиот парламент Јержи Бузек со денешниот престојот во Загреб ја почнува турнејата во регионот во чии рамки, освен Хрватска, ќе ги посети и Србија и Босна и Херцеговина. Пред посетата тој оцени дека 2011 беше добра година што се однесува до аспирациите на Западен Балкан кон Европската унија, односно дека земјите во регионот напредувале во евроатлантските интеграции. ,,Ги повикувам да го продолжат и да го забрзаат тој напредок и во наредната година,, порачува Бузек.
XS
SM
MD
LG